Påverka

En av anledningarna till att jag började blogga var helt enkelt visa vem jag är.
Att jag är något så enkelt som en helt vanlig människa – för ibland tycks människor tro att man som politiskt aktiv är något helt annat. Min fritid går åt till att försöka påverka politiken för att jag tror att jag kan göra skillnad, för att jag vill göra skillnad inte bara för mig utan också för mina barns framtid.

Avstånden till politiken är inte så stort som folk tror, jag tycker att det mer är en ursäkt för att inte orka bry sig. Politiken är allt, luften vi andas, maten vi äter, tak över huvudet, vägen du går på. Från det stora till det lilla.

Jag vill påverka, och du kan påverka mig. Därför reagerar jag också som folk gör mest. Använd nedlåtande tillmälen och jag kommer att bli arg, troligen ledsen. Det värsta av allt är att jag troligen kommer att skita i vad du säger. Vissa dagar orkar jag se förbi människors ilska och frustration. Men inte varje dag. Jag har också skitdagar, då jag är urless, har bråkat med barnen, när maten blev vidbränd, när älsklings tröjan blev rosa istället för vit. Dagar då bilen vägrar att starta, när morsan ringer och skäller, eller jag känner mig som värsta värsta meningslösa idioten.

Vill du ha mitt öra? Behandla mig med respekt, så ska jag försöka möta dig och höra dig.
Det är också ett sätt att påverka. Alla vill inte vara politiskt aktiva, just nu.

Vill du påverka?

Delar du uppfattningen om att vi ska bygga ett samhälle där vi har gemensamt ansvar för varandra, att vi ska hjälpas åt att riva hinder, inte låta de starkaste gå först och sedan märker vilka som mäktade hänga med.
Bli då medlem i Socialdemokraterna, bara genom att vara medlem påverkar du.

Du behöver inte köpa hela konceptet – politiken behöver både hurra rop och mothugg! Du måste inte sitta på möten, ha uppdrag – det väljer du.

En sak är säker, du behövs! Minsta lilla insats, från att betala 30 öre per dag, bära en
supporterknapp, till att delta i möten, knacka dörrar, diskutera, ha ett förtroende uppdrag, allt räknas och allt spelar roll. Vad kan du göra? och vad vill du göra?

Du kan gå med genom att ringa en sosse du känner, gå in på nätet, eller via sms!